Tässä olen jo pitemmän aikaa pähkäillyt tätä oluenmyynti asiaa.

Se että oluen myynti alkaa vasta klo 9 aamulla, ei mielestäni palvele ketään. Aamuinen myynti on kuitenkin niin vähäistä ettei se juuri näy. Ainoa asia missä se näkyy, on kauppojen liepeille ilmaantuneet aamujanoiset, joita ei nyt näy.
Toisaalta olisi voitu mennä samontein pidemmälle ja aloittaa myynti vasta kahdeltatoista. Siihen tuskin mennään mutta miten olisi jos myynti lopetettaisiin jo klo 18.
Mitkään näistä ehdotuksista ei oikein sovi päivittäistavaraliikkeisiin joten olisikin mielekästä perustaa pelkästään olut- ja tupakkakauppoja. Samalla olut pois kokonaan ruokakaupoista. Viinit voisi olla ruokakaupoissa.
Uudet kaupat palvelisivat näinollen omaa kohderyhmäänsä eikä niihin olisi asiaa alle 18 vuotiailla.
Alkoon en siirtäisi kolmosolutta, olkoon alkot alkona.
Uudet liikkeet puhdistaisivat katukuvaa koska siellä olisi parempi kontrolli ja olut ei olisi sisäänvetotuotteena. Joka on muuten käsittämätöntä että olutta yleensä mainostetaan, saatika pidetään sisäänvetotuotteena. Se kuulostaa aivan uskomattoman ristiriitaiselta asialta samalla kun yritetään hillitä alkoholin haittoja.

Tehkäämme siis rohkea päätös; tupakka ja olut pois ruokakaupoista top tykkänään.
Ruokakauppoihin jäisi vielä mietoja alkoholituotteita tuotteita kuten sima ja ykkös- sekä kotikalja, jotka kyllä ovat siinä rajoilla. 
Perjantai- ja lauantai iltapäivisin kun katselee ruokakaupoista palaajia, on joka kolmannella mäyräkoira tai kaksi kainalossa. Tähän asiaan tulisi muutos kertaheitolla ja maailma olisi taas piirun verran mukavampi paikka asua ja vaikkapa istua terassilla.